Učení je mučení, ale přináší lepší budoucnost. (Caroline) Vím, že nic nevím. (Sókratés)

Závin ala bruschetta

23. února 2013 v 12:30 | Caroline |  Osobní články
Možná, že někteří z vás neznají italskou bruschettu. Proto najdete její obrázek níže. Já jsem využila směs právě z bruschetty a udělala ji jako náplň do slaného závinu. Do směsi jsem přidala ještě mozzarellu.

zdroj wikipedie
Recept najdete v celém článku

Závin ala bruschetta
Suroviny
Směs
1x mozzarella
2x rajče
Sůl
Pepř
Olivový olej
Sušený česnek
Bazalka
Česnek

Dodatek k surovinám na směs:
Já používám mozzarellové kuličky, jedno celé balení. Můžete, ale využít i jednu mozzarellu vcelku.
Bazalka může být i čerstvá.
Pokud někdo nemá rád česnek, nemusí tam sušený ani živý dávat. Pokud nemáte sušený česnek, můžete rovnou dát živý. Já dávám sušený, aby ve směsi byl, a živý pak jen přidávám, aby směs získala aroma, později ho ze směsi vyberu.
Závin
Listové těsto
Bazalka
Máslo
Sýr (na způsob parmazánu)

Dodatek k surovinám na závin:
Sýr a bazalka nejsou nutností. Jde spíš o ozdobu a dochucení.

Postup
Směs
1. Připravíme si suroviny na směs.

2. Nakrájíme rajčata na kousky

3. Do nich přidáme podle chuti: sůl, pepř, olivový olej, sušený česnek a bazalku.
Tip: Osobně dávám jednu necelou polévkovou lžíci oleje.
4. Směs jsme promíchali. Nakrájíme si mozzarellu na kousky a přidáme do směsi. A znovu zamícháme.
5. Oloupeme si libovolný počet stroužků česneku, rozkrájíme na části a přidáme do směsi.
6. Směs necháme chvíli odležet a průběžně ji budeme promíchávat.
Závin
1. Připravíme si věci na závin.

2. Vezmeme směs a vyndáme z ní části česneku.

3. Připravíme si těsto, prostředek trochu pomažeme rozpuštěným máslem.

4. Nandáme směs.
Tip: Směs nedávejte i přímo ke koncům, nechte si tam kousek místa

5. Lehce posypeme sýrem

6. Začneme balit
Tip: Já vždycky těsto na koncích "zaťupkám" prsty. Aby se obě části slepily k sobě.
7. Těsto namašlujeme máslem. Horní část se lehce posype sýrem a bazalkou.

8. A dáme péct. Dobu a teplotu pečení najdete na obalu těsta. Já mám 200°C a 25 minut.
9. A závin je hotov.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Kassandra (Kassie) Kassandra (Kassie) | Web | 23. února 2013 v 14:48 | Reagovat

mnam ! To si jednou doma udělám :))

2 Jane Rose Jane Rose | Web | 23. února 2013 v 18:54 | Reagovat

Děkuju za komentík ;-) máš moc pěkný blog :-) .

3 Veruuu Veruuu | E-mail | Web | 23. února 2013 v 19:46 | Reagovat

Za reklamu se rozhodně omlouvat nemusíš, od toho tam ten článek je. ;)

Ten recept vypadá fakt dost dobře, možná že si na někdy zaberu kuchyň a... :D

Jinak, máš hezký blog.

4 my-perfect-lifetime my-perfect-lifetime | Web | 24. února 2013 v 19:20 | Reagovat

Dobrý recept někdy skusím :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Moje oblíbené blogy:

Podporuji:
Postcards Exchange